Ta hand om ditt face

Det var ju underbart att gå på ansiktsbehandling och bli lite ompysslad. Kände mig rödmosig och äcklig direkt efteråt, men idag känns min problemhy faktiskt bättre. Jag har krigat hela vintern med torra fläckar i hela ansiktet och det har gjort ont när jag sminkat mig. Jag frågade den stackars hudterapeuten hundra frågor så jag kan ta hand om mitt face lite bättre i framtiden. Jag fick lite tips som jag tänkte dela med mig av.
 
  1. Rengöring: Detta är den viktigaste delen. Ha en bra rengöring som passar din hud och tvätta bort sminket nogrant. Använder man mycket foundation och puder kan man nästan behöva tvätta ansiktet två gånger för att få bort allt.

  2. Ansiktsvatten: Det är inget måste med ansiktsvatten men det kan vara bra för att få bort det sista smutset från ansiktet.

  3. Lotion: Återfuktning är A och O. En bra ansiktskräm som passar för den hudtypen som du har. De flesta behöver fukt så en ansiktskräm som är återfuktande passar för det mesta.

  4. Peeling: Peela inte ansiktet mer än 1-2 gånger i veckan, då kan det skada mer än det gör nytta. När du peelar huder tar du bort döda hudceller som kan fastna i porer och bilda pormaskar och finnar.

  5. Ansiktsmask: Har man lite problem med sin hy finns det miljarder med ansiktsmasker. En ansiktsmask kan man lägga en gång i veckan och beroende på hur din hud är för stunden kanske du behöver olika typer av ansiktsmasker.
Det går dock inte att säga en produkt som passar för alla eftersom alla har olika typer av hy. Jag har till exempel blandhy, vilket är det vanligaste. Just nu är min hud väldigt torr och det syntes ganska snabbt i och med mina trorra fläckar. Men enligt hudterapeuten är jag bara torr i det yttre hudlagret. Därför behöver jag just nu använda en väldigt återfuktande ansiktslotion och kanske en återfuktande mask. Många tror att man ska använda en fet kräm när man är torr, men det ska man använda när man är torr på djupet. Använder man en fet kräm när man har blandhy finns istället en risk att man proppar igen porer och får finnar.
 
Hoppas fler än jag får glädje av det här inlägget.
 
VARDAG | |
#1 - - Alyssa - Spiritualism, häxkonster och vardag:

Mycket intressant inlägg! Jag har själv efterlyst en ansiktskräm men har ingen aning om vad jag ska använda. Den får inte vara för fet men ja.. Har ingen aning om vilken jag ska välja, haha!

Svar: Jag använder just nu en ansiktskräm från vichy som jag faktiskt är riktigt nöjd med. Den är extra återfuktande och bra både när luften är torr och kall på vintern och när man har varit ute i solen på sommaren. Synd att allt sånt som är bra för kroppen ska vara så dyrt ;)http://www.apotea.se/vichy-aqualia-thermal-dynamic-hydration-light-cream
nuva.blogg.se

#2 - - Alyssa - Spiritualism, häxkonster och vardag:

Åh ska kika in den! Ja det brukar ju tyvärr kosta en del haha ;)

#3 - - milina.blogg.se:

Ska verkligen ta till mig dessa tips då jag har samma problem! Min hy är liksom oljig, men ändå jättetorr...

Svar: Hoppas du hittar något som passar dig. :)
nuva.blogg.se

#4 - - Denise:

Bra inlägg! :D

Svar: tack så mycket! :)
nuva.blogg.se

#5 - - Fanny:

Bra tips! :)

Svar: tack :)
nuva.blogg.se

#6 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

jag älskar masker, det är underbart och fungerar faktiskt snabbt. På mig alla fall :)

Svar: Jag tänkte jag skulle köpa en mask. Har du tips på någon bra? :)
nuva.blogg.se

Upp